Een overzicht

Tentoonstelling

Ondanks de weergoden , die ons op zondag in de steek lieten, mochten we toch de positieve reactie 's van de aanwezigen met plezier aanhoren!

De tentoonstelling , enerzijds met de schitterende collectie satsuki, en aan de andere zijde de ondertussen beroemd geworden Abe - dennen ( of Azuma dennen worden ze ook wel genoemd ) werd gesmaakt door alle bezoekers.

De Satsuki stonden werkelijk op hun best en toonden hun mooiste kleuren en stalen het hart van alle toeschouwers.

De meeste dennen, 3 à 4 jaar geleden nog starters (!) waren nu al toonbaar voor het publiek en lieten zien tot welke prachtige, unieke bonsai zij kunnen uitgroeien. En dit is nu juist hetgeen we beoogden met deze tentoonstelling!

Hiernaast een foto van een vlotstijl, uit de privé collectie van de master!

Workshops

De workshops van onze Japanse gasten KENICHI ABE en HIDEO SEKIYAMA waren bijzonder leerrijk en elke deelnemer wist weer hoe hij verder kon met zijn werkstuk!

Sekiyama liet onder meer zien hoe je ( soms rigoureus !) moest terugsnoeien om de vorm te behouden.


De workshop met Abe waren boeiend, en de deelnemers waren dan ook bijzonder enthousiast over het resultaat van hun werk met Abe - san.

Demo SEKIYAMA

Demo ABE met assistentie van Thierry Quinchon

Ook de tuin was zeker de moeite waard om te gaan zien.

René en Marleen Lecocq waren ook weer van de partij met hun enig mooie bonsaipotten . René zou er in de toekomst werk van gaan maken om ook ovale potten te creëren . Kobayashi nam er alvast zoveel mogelijk mee naar Japan en wie weet ...?


En ineens zijn die Open Deur dagen voorbij ...
Er ging zoveel werk aan vooraf , dat we goed beseffen dat we het zonder de hulp van de liefhebbers amper klaar zouden gekregen hebben en daarom een grote , welgemeende DANK U WEL aan :

de familie Abe & Sekiyama
de h. Kobayashi
Horst en Masumi
René en Marleen Lecocq
de deelnemers van NBT en FBBC
Johan en Filip
Thierry & Hugo
alle medewerkers van 't Veerle
leden van Bonsaiclub Yamadori
en last but not least - aan ALLE BEZOEKERS

vanwege 't Veerle