EEN TENTOONSTELLING SPECIAAL VOOR SHOHIN !

Bij mijn weten nog weinig of niet georganiseerd in ons kleine bonsai landje , en geïnspireerd op de ondertussen al tot een evenement uitgegroeide British Shohin Association Exhibition ! Wij nodigden zoveel mogelijk liefhebbers uit om deel te nemen en zo kregen we toch een aantal boompjes bij elkaar om een mooie opstelling op te bouwen ! Verhoogde tafels - hekjes om de bezoekers op afstand te houden - veelvuldig gieten wegens de warmte - de display 's gescheiden door een raam , kortom alles stond klaar zodat de eigenaars alleen maar hun bomen dienden te plaatsen !Een succes voor een eerste uitgave , en reeds menig liefhebber heeft al beloofd om volgende keer zeker mee te doen ! Er zijn nog legio mogelijkheden om dit verder uit te bouwen , en alle suggesties worden binnen 't Veerle zeker nog besproken !

De winnaars van de eerste SHOHIN TEN - 2013

Mooiste display : Alain Devroo
2de mooiste display :Jan Myszta
3de mooiste display : Alain Devroo

Mooiste shohin : Johan Embrechts
2de mooiste shohin : Hugo Van den Brempt
3de mooiste shohin : Peter Gielen

Proficiat aan deze winnaars & hartelijk dank aan alle deelnemers en bezoekers !line
Hideo Sekiyama

Slechts enkele kandidaten kwamen opdagen voor de workshop met deze Japanse Satsuki specialist, waarschijnlijk omdat satsuki toch enigszins anders aangepakt moeten worden!

De meester kon dan ook zijn tijd nemen en alle vragen uitvoerig beantwoorden, of de bonsai terug snoeien of verpotten!

Kenichi Abe

Bij deze workshop waren er 4 kandidaten, maar sommigen hadden 2 bomen bij zodat de meester meer dan werk genoeg had om iets binnen de tijd neer te zetten! En zoals elk jaar waren ook nu weer de deelnemers zeer tevreden met het resultaat en kwamen ook zij te weten hoe het in de toekomst verder moet met deze schitterende dennen! Hieronder enkele foto's!
Voor de eerste maal een workshop onder begeleiding van Keiko Abe , de specialiste inzake kusamono . In Japan is zij een zeer gewaardeerde kusamono artieste en geeft zij bijna dagelijks workshops aan haar talrijke leerlingen.

Dit jaar zorgde 't Veerle voor een stunt en organiseerde deze workshop GRATIS , t.t.z. de deelnemers zorgden voor hun eigen materiaal ( potjes enz.. ) , en de plantjes konden desgevallend ter plaatse aangekocht worden . En met SUCCES zo bleek , want de workshops waren al vlug volgeboekt , en Keiko had haar handen meer dan vol ! Toch wist zij elke deelnemer tevreden te stellen en deze gingen meestal met méér dan één mooie kusamono naar huis.

line


DEMO door Hideo SEKIYAMAMeester Sekiyama wist zijn toehoorders vooral te boeien door zijn uitvoerige uitleg over zowat alles wat met satsuki te maken heeft . Deze keer bijgestaan door een jonge man die dit alles vrij duidelijk aan het publiek wist over te brengen !

Daarna liet hij zien hoe je een satsuki moet gaan uitdunnen om de volgende jaren toch nog overvloedig van de prachtige bloei te kunnen genieten.DEMO door Kenichi ABEMeesterlijk hoe hij deze grote dennen weet om te vormen tot pré bonsai die later zullen resulteren in bonsai van hoge kwaliteit ! De betreffende boom is precies 55 jaar oud ( Abe heeft hem immers zelf gezaaid !!! ) en hij liet al meteen een mooie wortelvoet zien ! Een mooie beweging in de stam verraad hoe er op het veld aan gewerkt is , om nu ( eindelijk !! ) zijn eerste vorming te kunnen ondergaan --> het toppunt van bonsai !. De hulp van Thierry Quinchon was dan ook zeer welkom om dit tot een goed einde te kunnen brengen ! Hieronder een impressie !