1memorial


Ter gelegenheid van de Opendeur dagen op 7 & 8 juni 2014 organiseren wij voor de 2de keer een Shohin tentoonstelling, maar verder uitgebreid met het KIFU formaat !

Beste bonsailiefhebber,

Gevolg gevend aan de positieve reacties op onze Shohin Ten van 2013 hebben wij besloten om voor 2014 een nieuwe Ten te organiseren , rekening houdend met de enthousiaste voorstellen van zowel deelnemers als bezoekers !

Zo willen wij o.m. het evenement verder uitbreiden met het KIFU formaat zodat nóg meer liefhebbers zouden kunnen deelnemen én om de tentoonstelling nog attractiever te maken !

Wij hebben uiteraard lessen getrokken uit de eerste Ten ; wij gaan speciaal méér aandacht besteden aan achtergronden , voldoende ruimte enz... ,om de boompjes nog tenvolle tot hun recht te laten komen !

Dit keer beginnen we tijdig met de voorbereidingen , en hebben jullie voldoende tijd om je boompjes in orde te krijgen . Ook wij hebben nog heel wat werk voor de boeg , maar samen gaan we er beslist iets moois van maken .

DEELNAME IS UITERAARD WEER GRATIS

WIJ HOUDEN JULLIE NOG VERDER OP DE HOOGTE !


't Veerle Bonsai team.

Hoe gaan we te werk ;Inschrijvingsformulier Shohin & Kifu Ten: DOWNLOADEN


Vrijdag 6 juni Binnenbrengen en op de toegewezen plaats op stellen kan van 13 uur tot 20 uur . De tafels zullen dan klaar staan om de display 's te vormen ! Wanneer je ( bijvoorbeeld door werk ! ) niet tijdens deze uren ter plaatse kan zijn ,gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen (via mail info@vijvertuinen-tveerle.be ), en deze mensen kunnen dan hun bomen nog brengen op zaterdag 7 juni , ten laatste vóór 9 uur !

Tussen 9 uur en 10 uur gebeurt de laatste opkuis alvorens de tentoonstelling geopend wordt !
Zaterdag 7 juni De Tentoonstelling is OPEN van 10 uur tot 17 uur !

Gedurende de dag gebeurd de jurering door onze Japanse gasten ; Kenichi Abe en Hideo Sekiyama ! De trofee 's worden nadien bij de winnende display 's geplaatst !
Zondag 8 juni De Tentoonstelling is OPEN van 10 uur tot 17 uur.
Vanaf 17.15 uur kunnen de bomen en toebehoren door de respectievelijke eigenaars terug mee genomen worden !

Mooier, groter en beter !

Om dit evenement een volwaardige plaats te geven in bonsailand willen wij , in de mate van het mogelijke , tegemoet komen aan de eisen van de echte liefhebbers . Wij doen dit door de tafels en de achtergronden te verbeteren - door voldoende ruimte te geven aan elke opstelling - scheidingshekken in de gangen zodat enkel de verzorgers van dienst aan de bomen kunnen om deze te gieten - door bewaking met camera 's en mensen ter plaatse , enz... .

De trofeeën kast wordt verder uitgebreid ( o.a. door steun van René Lecocq ! ) en het Kifu formaat wordt uiteraard apart gehonoreerd !

Heb je nog bepaalde suggesties , ideeën enz... dan horen we dit graag en trachten we er rekening mee te houden !

Wil je graag je bereidwillige medewerking verlenen aan de opbouw van dit evenement,
geef dan een seintje op dit mail - adres ; info@vijvertuinen-tveerle.be !Raadpleeg geregeld deze pagina, want wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen !

het Bonsaiteam 't Veerle

Vastbesloten om elk jaar beter te doen, beginnen wij nu reeds met de voorbereidingen.
De hoofdlijnen van ons programma zijn reeds uitgezet, maar er wordt nog altijd aan gesleuteld om onze bezoekers en deelnemers te verwennen!

Vrijdag
6 juni

 • De deelnemers aan de tentoonstelling kunnen hun bomen binnen brengen vanaf 13 uur tot 20 uur en zelf op de tafels plaatsen !

 • Verkoopstanden kunnen ook geplaatst worden

Zaterdag
7 juni

 • Ingeschreven bomen voor de Ten kunnen nog worden binnen gebracht + geplaatst op de tafel, ten laatste vóór 9.00 uur !!! ( alleen wanneer op voorhand verwittigd werd !)

 • Tentoonstelling Shohin - Kifu: open van 10u tot 17u

 • Workshops - start om 10u.
  Kenichi Abe - Keiko Abe - Hideo Sekiyama

 • Onze Japanse tuin opengesteld van 10u tot 17u.

 • Onze verkoops ruimte bomen & koi: opengesteld van 10u tot 17u.

 • Bezichtigen van collectie dennen & satsuki van 10 uur tot 17u.

 • Jurering Ten door Abe & Sekiyama

Zondag
8 Juni

 • Plaatsen trofee 's bij winnaars --> vóór opening !

 • Tentoonstelling Shohin - Kifu : open van 10u tot 17u

 • Demo 's - start om 10u.
  Kenichi Abe - Hideo Sekiyama

 • Onze Japanse tuin opengesteld van 10u tot 17u.

 • Onze verkoops ruimte bomen & koi : opengesteld van 10u tot 17u.

 • Bezichtigen van collectie dennen & satsuki van 10u tot 17u.

 • Vanaf 17.15u : afbreken tentoonstelling
Voor meer info en het inschrijvingsformulier voor de workshops: KLIK HIER
Kenichi Abe:" Master of pinus " genoemd vanwege zijn vakkundig vormen van pinus parviflora , zelf gekweekt van zaad tot starters van méér dan 35 jaar oud !

Schrijf tijdig in voor de workshop die door gaat op zaterdag 7 juni en werk samen met deze japanse meester aan je eigen boom ! Kostprijs 150 € .

Op zondag zal hij demonstreren op pinus en kan je hem live aan het werk zien !

Keiko Abe: Er wordt tegenwoordig meer en meer belang gehecht aan de presentatie van de bomen op de tentoonstelling . Mooie accentplanten die de presentatie aanvullen zijn haast onontbeerlijk en daarom dachten wij je de mogelijkheid te bieden om samen met deze specialiste je eigen kusamono samen te stellen op een workshop . Kostprijs slechts 45 € --> plant + grondmengsel inbegrepen !

Natuurlijk zorgen wij ook voor een tolk zodat je zoveel mogelijk kennis kan vergaren over dit onderwerp ! De workshop start om 10 uur op zaterdag 7 juni !

Hideo Sekiyama: Een leven gewijd aan satsuki's. Een satsuki specialist die je graag te woord staat bij zijn demo op zondag 8 juni.

Deze master geeft ook een workshop op zaterdag 7 juni, start om 10 uur ! Kostprijs 150 € ! Dé kans om alles te weten te komen over deze prachtig bloeiende bonsai !

René Lecocq & Marleen: Ook zij zijn weer van de partij en brengen weer hun mooiste creaties mee ; bonsaipotten en accentpotjes ! Misschien wel een goed idee om bij hem een potje aan te schaffen dat je kan gebruiken om samen met Keiko Abe een prachtige kusamono te creëren !

René heeft ook al toegezegd om de shohin ten te steunen door de trofeeën kast aan te vullen met zijn werk !!!

Japanse Tuin: Beslist de moeite waard om er een wandeling in te maken. Je kan er mooie foto 's nemen en genieten van al wat de natuur ons zoal te bieden heeft !

Ook de koi 's in de verschillende vijvers weten iedereen te boeien.

De Shohin Ten: een enige gelegenheid voor de liefhebbers om hun mooiste shohin op een specifiek georganiseerde shohin - tentoonstelling te laten zien aan het publiek ! De Ten van 2013 was een geslaagde test, en deed ons besluiten om hiermee door te gaan. Om dit evenement nog méér elan te geven wordt voor 2014, op vraag van bezoekers en deelnemers, de tentoonstelling verder uitgebreid met het KIFU formaat!