Shohin Ten en Kifu Ten


De vijfde Memorial zal dit jaar opnieuw plaatsvinden op 't Veerle, te Brecht, in het weekend van 2 op 3 juni 2018. Natuurlijk kan u het hele weekend lang terecht voor een prachtige tentoonstellingen van grote en kleine maten bonsai, van 't Veerle zelf en van onze club "Asahi". Ook is het, zoals andere jaren, mogelijk om u in te schrijven voor de Shohin en Kifu Ten. We rijken verschillende prijzen uit, waaronder "Beste Kifu", "Beste Shohin" (beoordeelt door onze Japanse gasten), en de publieksprijs, waar men stemt op de favoriete opstelling en waarbij de onschuldige hand de winnaar zal uitkiezen.

Verder houden we enkele interessante workshops. Onder meer zijn Kenichi Abe, en zijn vrouw Keiko, van het verre Japan afgereist voor de gelegenheid. Abe zal op zaterdag een workshop geven betreffende "Werken aan Pinus-bonsai". De kost hiervoor is 150 euro, en graag op inschrijving. Hij zal tips geven over vormgeving, en vragen beantwoorden over de zorg, waar u mogelijk mee zit. Keiko neemt op zondag over met een ander belangrijk onderwerp in de bonsai-kunst: Kusamono. Zij zal een workshop geven over het samenstellen van een accent. Zondagnamiddag neemt Abe nog eenmaal het podium voor een demo op een Pinus Parviflora, speciaal geselecteerd en ingevoerd uit Japan eerder dit jaar.

Verder zijn andere experts als Thierry Quinchon aanwezig om vragen te beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook in onze eigen bonsaishop terecht voor materiaal en bonsai, met een mooie selectie, vorig jaar ingevoerd uit Japan.

Inschrijven is simpel. Stuur snel een berichtje naar "info@vijvertuinen-tveerle.be". Laat liefst een emailadres en een foto van de display achter, en ook als mededeling of de organisatie al dan niet water mag geven aan de boom.

Wat is nu een Shohin, en wat een Kifu? Shohin bonsai mogen een maximum hoogte van 21 cm hebben, en Kifu maximum 35 cm. Grotere bomen kunnen we helaas niet aanvaarden voor deze gelegenheid.

5memorial

5memorial1